U srpnju ove godine, tijekom posljednjeg razdoblja projekta, duboko nas je potresla vijest da je dotadašnja voditeljica projekta, prof.dr.sc. Marijana Zekić-Sušac, preminula uslijed bolesti.

Marijana je, prije svega, kao osoba ostavila neizbrisiv trag u svakome od nas, a u sam projekt je uložila mnogo svoga vremena, ljubavi, truda, znanja i stručnosti. To je ujedno bio posljednji projekt na kojemu je radila. Iskreno smo joj zahvalni na svemu što je učinila.

Slijedom novih okolnosti, kao novi voditelj projekta je imenovan prof.dr.sc. Josip Mesarić, dotadašnji suradnik na projektu. Profesoru želimo puno sreće i uspjeha u obavljanju novododijeljene dužnosti.

Na nama je sada da, i u ovakvom sastavu, damo sve od sebe i pokušamo zajedničkim snagama uspješno ostvariti ciljeve projekta koji su postavljeni za ovo preostalo razdoblje trajanja projekta, na ponos voljene profesorice i kolegice Marijane.

Marijanin rad je imao značajan doprinos u znanosti, a posebno u području informacijskih znanosti. No osim toga, Marijana je bila aktivna i u mnogim drugim aspektima. U nastavku navodimo jednu njezinu pjesmu.

 

Život

Čudno je to

Kako jako volim život

A on mi izmiče.

Rijeku života skoro prijeć ću

I kraj mi se primiče.

Sveti spisi kažu

Tko želi spasit svoj život

Izgubit će ga.

Zato neću za život moliti,

Već da ljubav mogu dijeliti.

Imam vrijeme

Makar kratko

Za pripremu za novi život

U kojem bih samo duša bila.

Odluka je pala:

Nosim ljubav kao blago

I bit ću sretna

gdje god završila.

 

 

23.02.2020.

 

Draga Marijana, počivaj u miru!

Tvoji suradnici.